ČUVAMO IZVORNE VREDNOSTI SRPSKE TRADICIJE: Otvoreni Miholjski susreti sela

D. RISTIĆ

24. 09. 2022. u 13:31

U selu Katun kod Vranja su, u dvorištu seoske crkve, otvoreni Miholjski susreti sela.

ЧУВАМО ИЗВОРНЕ ВРЕДНОСТИ СРПСКЕ ТРАДИЦИЈЕ: Отворени Михољски сусрети села

D. Ristić

Program je otvorio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, istakavši važnost ovakvih skupova koji od zaborava čuvaju izvorne vrednosti srpske tradicije i istorije našeg naroda.

Na programu su kulturno-umetnički programi ,,Nazdravlje nam zdravica”, ,,Tradicijom čuvam kućni prag” i predstavljanje kulturne baštine Kosovskog Pomoravlja. Takođe, biće održani kviz znanja ,,Moj kraj”, igre bez granica za decu i odrasle i nastup folklornih grupa.

Za posetioce je pripremljena izložba rukotvorina i radionica grnčarstva, kao i prezentacije tradicionalnih jela, domaće rakije i vina i poljoprivrednih proizvoda.  

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za brigu o selu i Grad Vranje, a organizator Kulturno - obrazovni centar  Vranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MORATE ZNATI: Šta treba da radite u slučaju jakog zemljotresa