BICIKLISTI "OKUPIRALI" CENTAR GRADA: Zrenjanin finansirao kupovinu dvotočkaša za 50 građana (FOTO)

B. G.

22. 09. 2022. u 15:12

SVETSKI dan bez automobila, bio je sjajan povod da se za 50 građana obezbedi dodela kupljenih bicikala, čiju je kupovinu sufinansirao grad Zrenjanin u pojedinačnom iznosu subvencije od 10 hiljada dinara, a ukupno je za ovu namenu izdvojeno iz budžeta 500 hiljada dinara.

БИЦИКЛИСТИ ОКУПИРАЛИ ЦЕНТАР ГРАДА: Зрењанин финансирао куповину двоточкаша за 50 грађана (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

- Udvostručili smo prošlogodišnji iznos pojedinačne subvencije, sa pet na deset hiljada dinara i prvobitno predviđena sredstva za ovu namenu od 240, povećali na pola miliona i time omogućili kupovinu 50 bicikala po najpovoljnijim uslovima - istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, prilikom uručenja dvotočkaša njihovim novim vlasnicima u bašti Gradske kuće.

Foto: Grad Zrenjanin

Inače za potrebe brojnih biciklista u Zrenjaninu i okolini, realizovan je projekat prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije, čija će finalizacija, kada se prvara granični prelaz za bicikloste, biti ovog vikenda,povodom Dana evropske saradnje.

Foto: Grad Zrenjanin

Razvoj biciklističke infrastrukture postao je važan deo međunarodnih projekata, pa će se ovog vikenda biciklima moći direktno do Temišvara, novom stazom pored Begeja, u ukupnoj dužini 79 kilometara i preko graničnog prelaza koji će biti otvoren samo za tu namenu. 

Foto: Grad Zrenjanin

- Ova subvencija grada mnogo mi znači, obzirom da je bicikl rođendanski poklon sinu, za četvrti rođendan. Lepo se sve uklopilo, i on će imati priliku da uči da vozi, jer je do sada vozio tricikl - naglasila je Sanja Stojičić iz Zrenjanina, uz napomenu da procedura nabavke bicikla nije bila komplikovana.

Antrfile

SIGNALNA SVETLA NA DAR

Uz bicikle, korisnicima su uručeni simbolični pokloni Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, a to je komplet signalnih svetala za sigurniju vožnju. 

17 ZRENjANINACA 

Na dodeli u bašti Gradske kuće bilo je 17 Zrenjaninaca, trećina od predviđenog broja, a podela preostalih bicikala će biti organizovana u narednom periodu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!