JUBILEJ LEPE BOGOMOLJE: U Kostajniku obeleženo 10 godina od osvećenja hrama

V. M.

05. 09. 2022. u 08:52

U SELU Kostajniku, kod Krupnja, proslavljen je jubilej 10 godina od osvećenja hrama posvećenog svim svetim.

ЈУБИЛЕЈ ЛЕПЕ БОГОМОЉЕ: У Костајнику обележено 10 година од освећења храма

Foto: V. M.

Reč je o replici drevne crkve brvnare u Dobrom potoku kod Krupnja, u okviru divnog duhovno-kulturnog i istorijskog kompleksa koji je podigao prota Aleksandar Đurđev. Baš ovaj vredni daroviti i obrazovani sveštenik, rođen u Parizu, osmislio je i dao najveći doprinos da bogomolja bude podignuta uz pomoć meštana i dobrotvora Rađevaca koji ne žive u zavičaju, poput Zorana Markovića i rađevskih unuka, poput akademika Miloša Dragova Mirkovića, čija je majka Rosa Krupanjka, a njeni koreni su iz Kostajnika.

Svetkovina je protekla lepo, a pored bogosluženja, družili su se meštani i njihove komšije, kumovi i prijatelji koji žive van Rađevine. U Kostajniku je nekad bilo 300 rudara dok rudnici antimona nisu napušteni.

Sada selo ima oko 100 policajaca rasutih u Srbiji, mnogo više nego što ima stanica u Krupnju. Svi oni su danas verujući ljudi i često dolaze u hram kao i drugi njihovi zemljaci ili zeme kako oni vole da kažu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!