SKARE SE DIME I PRE ZVANIČNOG OTVARANJA: U Leskovcu počinje 32. turističko privredna manifestacija - „Roštiljijada“

Игор Митић
Igor Mitić

22. 08. 2022. u 19:21

Ovogodišnja 32. „Roštiljijada“ zvanično će biti otvorena večeras, ali se duž promenade u centru grada već širi miris roštilja sa raspaljenih skara roštiljdžija iz Leskovca, ali i njihovih kolega iz Čačka, Koceljeve, pa i Beograda.

СКАРЕ СЕ ДИМЕ И ПРЕ ЗВАНИЧНОГ ОТВАРАЊА: У Лесковцу почиње 32. туристичко привредна манифестација - „Роштиљијада“

foto: I.Mitić

Cena obične pljeskavice, od 150 grama, je na prošlogodišnjem nivou i kreće se od 200 do 300, a gurmanska se može pazariti za 300 do 400 dinara. Cena belog mesa je 300, a kobasica od 200 do 300 dinara.

Pojedine roštiljdžije se još uvek trude da završe opremanje svojih štandova i što pre krenu sa radom uprkos tome što je posetilaca relativno malo.

Prve veće gužve se očekuju kasno večeras za kada je zakazano svečano otvaranje ove tradicionalne manifestacije koja se duže od tri decenije organizuje u slavu nadaleko čuvenog leskovačkog roštilja.

Iako vremenska prognoza organizatorima ne ide na ruku optimizam ih ne napušta. Oni veruju u veliku posećenost i ističu da je sve spremno za sedam dana dobrog provoda i zabave na koje su zaljubljenici u leskovačke specijalitete sa roštilja već davno navikli navikli.

foto: I.Mitić

Zvaničan početak ove fešte najaviće veliki vatromet. Ove godine zabavni program održavaće se na bini na novom gradskom trgu. Prvi će nastupiti bleh orkestar Isidora Zećirovića, a onda grupa „Ha ha bend“ i biće to uvod u koncert večeri balkanske zvezde Jelene Karleuše.

Ona je na društvenim mrežama najavila „popis stanovništva“ u Leskovcu upitavši da li je ovaj grad spreman za njen nastup, jer je najavljeno „ogromno nevreme kada kraljica sleti na binu“.

Karleuša je za svoj koncert, za koji se posebno priprema, od organizatora zahtevala binu na tri nivoa. Imaće dodatne led-ekrane kao i specijalno osvetljenje koje će sama platiti delom svog honorara za nastup u gradu na Veternici.

- Sudeći po priremama biće to pravi spektakl. Program večernjih koncerata napravljen je tako da zadovolji sve ukuse publike. Očekuju nas potom večernji koncerti Jelene Rozge, Goce Tržan i „Riblje Čorbe“. U petak nastupa Vesna Zmijanac, a u subotu „Piloti“ - najavio je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac.

NAJVEĆA PLjESKAVICA NA SVETU

Najatraktivniji događaj na „Roštiljijadi“ je pravljenje najveće pljeskavice na svetu zakazano za četvrtak 25. avgusta. Prošle godine ona je napravljena od 67 kilograma roštilj mesa, a majstori roštilja Predrag Lazarević i Ljubiša Đorđević su tako peti put zaredom postavili rekord ove manifestacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici