KAZNE DO 30.000 DINARA: Biće pojačana kontrola nepropisnog parkiranja u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

02. 08. 2022. u 05:22

ZBOG sve većeg broja pritužbi građana na učestalo nepropisno parkiranje automobila na javnim i javnim zelenim površinama, Odeljenje komunalne milicije u Kraljevu je najavilo pojačanu kontrolu i rigorozne kazne za ovu vrstu prekršaja.

КАЗНЕ ДО 30.000 ДИНАРА: Биће појачана контрола непрописног паркирања у Краљеву

Foto G. Šljivić

Iz ovdašnje Komunalne milicije podsećaju da je Odlukom o komunalnom uređenju grada zabranjeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih vrsta vozila na javnoj zelenoj površini, zelenoj površini oko objekata javne namene i zelenoj površini u javnom korišćenju, te da se predviđene kazne kreću u rasponu od 5.000 do 30.000 dinara.

- Učestalo je parkiranje vozila na zelenim površinama pešačke zone i gradskog keja, kao i na prostoru sportskog centra "Ibar", obavljaćemo pojačane kontrole - navodi se u zvaničnom saopštenju Odeljenje komunalne milicije.

S obzirom na to da je i ranije bilo sličnih kampanja, Kraljevčani nisu optimisti...

- Od kada je uvedena naplata parkiranja, ne postoji nijedna javna ili zelena površina u gradu koju nisu uzurpirali nesavesni vozači. Pa, ako dođu na plažu, bukvalno moraju da parkiraju automobil kraj same reke. I šetalištem voze kao da su na trkama, ali svi okreću glavu i poručuju da nisu nadležni - kaže Kraljevčanin Vladimir Igrutinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)