NAJTEŽI PARADAJZ IZ MALOG VOJLOVCA: Drugi „Paradajz fest“ u Lebanu okupio više od 60 izlagača

Игор Митић
Igor Mitić

26. 07. 2022. u 13:21

Na drugom „Paradajz festu“ u Lebanu najteži paradajz, težak 1529 grama, stigao je sa poljoprivrednog gazdinstva Miljković iz Malog Vojlovca. Najukusnije jelo od paradajza napravila je Lelica Veličković iz Ždeglova, a za najlepše dekorisan štand proglašena je tezga poljoprivrednog gazdinstva Stanisavljević iz Donjeg Vranovca.

НАЈТЕЖИ ПАРАДАЈЗ ИЗ МАЛОГ ВОЈЛОВЦА: Други „Парадајз фест“ у Лебану окупио више од 60 излагача

foto: OU Lebane

Lokalna samouprava u Lebanu, u saradnji sa Turističkom organizacijom i Domom kulture „Radan“, pokrenula je još jedan od festivala kojim se u Srbiji promovišu poljoprivredni proizvodi karakteristični za delove zemlje gde se održavaju.

foto: OU Lebane

U Lebanu se proizvode velike količine paradajza, a ovdašnja poljoprivredna gazdinstva godišnje zasade oko četiri miliona korenova ovog povrća. Cilj manifestacije je promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala.

Drugi „Paradajz fest“ okupio je više od 60 izlagača. Trajao je tri dana, a pobednicima je na završnoj večeri pehare i nagrade, koje su obezbeđene uz pomoć brojnih sponzora, uručio predsednik opštine Ivan Bogdanović.

foto: OU Lebane

Za vreme trajanja „Paradajz festa“ u parohijskom domu crkve u Bošnjacu održavana su stručna predavanja na kojim su predavači sa proizvođačima delili naučna saznanja i iskustva u proizvodnji paradajza.

Razgovaralo se o značaju analize zemljišta za kvalitetnu i izbalansiranu ishranu biljaka, o trendovima i izazovima u oplemenjivanju proizvodnje i o uticaju mikroelemenata na prinos i kvalitet paradajza.

foto: OU Lebane

„Paradajz fest“ je i ove godine bio izložbeno-prodajnog karaktera, a posetioci su mogli da probaju i sva jela spravljena od ovog povrća.

IZLOŽBA I KONCERTI

Veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača privukla je prvi put izložena poljoprivredna mehanizacija kao i prateći kulturno-umetnički program. Najviše posetilaca „Paradajz fest“ imao je u večernjim satima kada su u centru mesta nastupili Tropiko bend, Željko Vasić i Slađa Alegro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna