TOPLICA SLAVILA ZAŠTITNIKA: Žitelji Prokuplja nizom svečanosti obeležili Svetog Prokopija, praznik grada

D. Z.

22. 07. 2022. u 08:40

NEKA Prokuplje u molitvama Svetoga Prokopija, ali i svih vas, u svakom smislu, bude grad ljubavi, napretka, mira i dobrih ljudi.

ТОПЛИЦА СЛАВИЛА ЗАШТИТНИКА: Житељи Прокупља низом свечаности обележили Светог Прокопија, празник града

Foto D. Z.

Želim da vam čestitam slavu i poručim da uvek, u svakom danu i svakoj prilici, nađete mir i radost - ovo je posle liturgije u crkvi Svetog Prokopija, povodom slave grada Prokuplja rekao u besedi vikarni episkop hvostanski Justin.

Njegovo preosveštenstvo je u prokupačkoj crkvi uz sasluženje monaštva i sveštenstva služio svečanu prazničnu liturgiju povodom svetitelja čije ime nosi ovaj grad.

- Slavite Svetog Prokopija, za vas da se moli Bogu i daruje vama i vašim porodicama mir, zdravlje, i svaki napredak na mnoga i blagoslovena leta - istakao je episkop hvostanski Justin.

Posle služenja praznične liturgije presečen je slavski kolač.

- Ovde u podnožju kule Jugovića, u kolevci Milana Toplice i Kosančić Ivana i rodnoj grudi mnogih junaka sa srcem Obilića, mi gradimo svoju budućnost čuvajući svoju prošlost i uvek koračamo putem koji nam je utemeljio naš svetac zaštitnik Sveti Prokopije. To je put odricanja i ljubavi koji nas vodi ka Hristu Bogu - rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

PLAKETE

PLAKETE "Sveti Prokopije" za doprinos razvoju Prokuplja i Toplice ove godine dobili su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Marijana Dukić Mijatović. Priznanja su dobile i Muzička škola "Kornelije Stanković", Predškolska ustanova "Neven" i RK "Topličanin".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)