SUBVENCIJE U NOVOM SADU: Ugovor o samozapošljavanju dobilo 40 žena, iz budžeta izdvojeno 15 miliona dinara

Tanjug

20. 07. 2022. u 11:30

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević uručili su ugovore ženama iz tog grada, kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za 2022. godinu.

СУБВЕНЦИЈЕ У НОВОМ САДУ: Уговор о самозапошљавању добило 40 жена, из буџета издвојено 15 милиона динара

Foto: Tanjug

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva se svake godine odobravaju za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a ove godine iznose od 300.000 do 350.000 dinara.

Vučević je svim ženama koje su dobile subvencije Grada za otpočinjanje sopstvenog biznisa čestitao na hrabrosti i odvažnosti, ističući da ta odluka zaslužuje poštovanje i podršku.

Foto: Tanjug

 - Grad će uvek činiti sve što može, u okviru svojih mogućnosti, da im taj prvi korak i prvu godinu, koja je uvek najteža, bar malo olakša. Ukupan novčani iznos izdvojen za tu namenu je ovog puta bio 15 miliona dinara za 44 nezaposlene žene, a već u avgustu sledi novi Javni poziv Gradske uprave za privredu - poručio je Vučević.

Dodao je da će u avgustu Grad raspisati konkurs za sredstva za samozapošljavanje, i za muškarce i za žene, a budžet za tu namenu biće 45 miliona dinara.

Foto: Tanjug

 - Ove godine je rekordno visok iznos granta, čak 350.000 dinara, što će, nadam se, značiti preduzetnicama u prvoj godini poslovanja. Raduje me činjenica da je čak 83 odsto Novosađanki koje su se odlučile na ovaj korak 2018. godine i dalje u biznisu, što je veliki uspeh s obzirom na teške godine koje su iza nas - istakao je Vučević i poručio ženama da nastave da konkurišu za druge podsticaje koje Grad nudi.

BONUS VIDEO:

BEZBEDNO SRPSKO NEBO: Šest "migova-29" dopratilo El Sisija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)