„ZRENJANIN O ZRENJANINU“: Izložba fotografija Branislava Milina

B. Grujić

05. 07. 2022. u 09:18

POVODOM 70 godina od osnivanja lokalnog nedeljnika, lista Zrenjanin, u četvrtak, 7. jula u 19 časova, otvara se izložba novinskih fotografija pod nazivom „Zrenjanin o Zrenjaninu“, koja obuhvata više od 60 fotografija iz arhive i privatne kolekcije nedavno preminulog Branislava Milina, koje su snimljene od kraja šezdesetih, do devedesetih godina prošlog veka.

„ЗРЕЊАНИН О ЗРЕЊАНИНУ“: Изложба фотографија Бранислава Милина

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

Autori fotografija su Branislav Milin i Ljuba Milosavljević, nekadašnji foto-reporteri i urednici fotografije ovog nedeljnika, a svojevrsni foto-vremeplov vredno je svedočanstvo o razvoju Zrenjanina i onome što se u gradu dešavalo tokom poslednjih 40

godina 20. veka.

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

Na fotografijama koje su izložene posetioci će moći da vide radnice na njivama, motiv koji veoma podseća na fotografije Margaret Burk Vajt, snimljene u Čehoslovačkoj 1938. godine, ali i u industrijskom ambijentu, zatim radnika, koji okačen o sajlu drži list Zrenjanin, kao na fotografiji Workers on the Empire State Building 1930. godine, koju je snimio Luis Viks Hajn.

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

- Sve ovo možemo sagledati u radovima Branislava Milina i Ljube Milosavljevića, koji ukazuju na kontinuitet i kvalitet fotografske tradicije utemeljene na najboljoj svetskoj praksi fotooto reportaže, odnosno novinske fotografije - ističe autor izložbe Jovan Drndak Njegović, fotograf i urednik fotografije u nedeljniku Zrenjanin, uz poziv posetiocima i napomenu da je ulaz slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima