„ZRENJANIN O ZRENJANINU“: Izložba fotografija Branislava Milina

B. Grujić

05. 07. 2022. u 09:18

POVODOM 70 godina od osnivanja lokalnog nedeljnika, lista Zrenjanin, u četvrtak, 7. jula u 19 časova, otvara se izložba novinskih fotografija pod nazivom „Zrenjanin o Zrenjaninu“, koja obuhvata više od 60 fotografija iz arhive i privatne kolekcije nedavno preminulog Branislava Milina, koje su snimljene od kraja šezdesetih, do devedesetih godina prošlog veka.

„ЗРЕЊАНИН О ЗРЕЊАНИНУ“: Изложба фотографија Бранислава Милина

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

Autori fotografija su Branislav Milin i Ljuba Milosavljević, nekadašnji foto-reporteri i urednici fotografije ovog nedeljnika, a svojevrsni foto-vremeplov vredno je svedočanstvo o razvoju Zrenjanina i onome što se u gradu dešavalo tokom poslednjih 40

godina 20. veka.

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

Na fotografijama koje su izložene posetioci će moći da vide radnice na njivama, motiv koji veoma podseća na fotografije Margaret Burk Vajt, snimljene u Čehoslovačkoj 1938. godine, ali i u industrijskom ambijentu, zatim radnika, koji okačen o sajlu drži list Zrenjanin, kao na fotografiji Workers on the Empire State Building 1930. godine, koju je snimio Luis Viks Hajn.

Foto: B. Milin i Lj. Milosavljević

- Sve ovo možemo sagledati u radovima Branislava Milina i Ljube Milosavljevića, koji ukazuju na kontinuitet i kvalitet fotografske tradicije utemeljene na najboljoj svetskoj praksi fotooto reportaže, odnosno novinske fotografije - ističe autor izložbe Jovan Drndak Njegović, fotograf i urednik fotografije u nedeljniku Zrenjanin, uz poziv posetiocima i napomenu da je ulaz slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri