SPREMNI DA ŠTITE GRAĐANE SRBIJE: Novosadski Odred žandarmerije obeležio svoj Dan i slavu

Lj. P.

28. 06. 2022. u 20:58

ZAMENIK gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je programu kojim se obeležava Dan i slava Žandarmerije, održanom u novosadskom odredu te jedinice.

СПРЕМНИ ДА ШТИТЕ ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Новосадски Одред жандармерије обележио свој Дан и славу

Pres služba Grada Novog Sada

Tim povodom pripadnici Žandarmerije predstavili su svoj rad i opremu i zahvalili se na podršci institucijama, organizacijama i pojedincima sa kojima sarađuju.

Čestitajući pripadnicima Žandarmerije njihov Dan i slavu zamenik gradonačelnika im se zahvalio na hrabrosti, požrtvovanosti i spremnosti da štite građane Srbije, kao i da reaguju u kriznim i vanrednim situacijama. On je naglasio da Grad podržava sve jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova i da te institucije dobro sarađuju, a sve u cilju očuvanja mira i bezbednosti Novosađana.

Žandarmerija je organizaciona jedinica Direkcije policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja planira, organizuje i izvršava najsloženije bezbednosne zadatke na celoj teritoriji Republike Srbije u slučajevima suzbijanja terorizma, obezbeđivanja javnog reda i mira u situacijama visokog rizika i obezbeđenja javnih skupova visokog rizika. Takođe pruža pomoć u vanrednim situacijama obavljajući spasilačku službu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada