SRBIJA OBELEŽAVA 23 GODINE OD BITKE Vučević: Junaci sa Košara, hvala vam, vreme ćutanja i zaborava je prošlo, živećete večno

Novosti online

14. 06. 2022. u 11:43

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da na Košarama pre 23 godine nije prolazila samo granica između dve države, tamo se nalazila i granica koja deli junake od nas, “običnih” ljudi.

СРБИЈА ОБЕЛЕЖАВА 23 ГОДИНЕ ОД БИТКЕ Вучевић: Јунаци са Кошара, хвала вам, време ћутања и заборава је прошло, живећете вечно

Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

- Svako ko je prošao pakao te krvave karaule je ušao na stranu junaka, a 108 naših boraca je prešlo i onu najtežu granicu, onu nevidljivu među u vremenu koja deli prolazno od neprolaznog, sadašnjicu od večnosti. Srbija pamti svoje sinove koji su joj dali najvrednije što su imali, kupujući mesto u našem sećanju i tradiciji celog naroda. Junaci sa Košara, hvala vam, vreme ćutanja i zaborava je prošlo, živećete večno, dok je nas i Srbije – istakao je Vučević.

Bitka na Košarama trajala je od 9. aprila do 14. juna 1999. godine oko graničnog prelaza Rasa Košares, na granici Jugoslavije i Albanije, a cilj napada bio je da se presecanjem komunikacije između jedinica VJ u Đakovici i Prizrenu omogući kopnena invazija na Kosovo i ovladavanje prostorom Metohije.

S jedne strane u borbama su učestvovali delovi 125. i 549. motorizovane brigade VJ, elementi 63. i 72. specijalne brigade, kao i grupa stranih dobrovoljaca, među kojima je najviše bilo Rusa.

Predsednik Aleksandar Vučić položio je danas venac na Spomenik junacima sa Košara u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Novi Trg kosovskih junaka u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)