NJIH SU ODABRALI ZA NAJBOLJE POLICAJCE: U Kikindi svečano obeležen Dan ministarstva, slava i Dan policije

R. Š.

13. 06. 2022. u 14:10

Tri službenika policijske uprave u Kikindi - Đuro Radujko, Mićo Kerkez i Dragan Bajić, nagrađeni su za radni doprinos u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Radujko i Bajić su na službi u Kikindi, a Kerkez radi u Policijskoj stanici u Adi.

ЊИХ СУ ОДАБРАЛИ ЗА НАЈБОЉЕ ПОЛИЦАЈЦЕ: У Кикинди свечано обележен Дан министарства, слава и Дан полиције

Foto: R. Šegrt

On je poštovanje javnosti zaslužio još u julu prošle godine kada je, zajedno sa mladićem Nikolom Jovanićem iz Novog Kneževca, iz reke Tise izvukao davljenika, koji je bio bez svesti i nije davao vitalne znake života. Njih dvojica su ga reanimirali čak pet minuta, toliko stručno da im je čestitala i lekarska ekipa koja je stigla po pozivu građana, a „Novosti” su o ovom podvigu opširno pisale prošlog leta, u jula.

Radujko, Kerkez i Bajić zahvalnice su dobili od MUP-a, na svečanosti koja je danas održana u Narodnom pozorištu u Kikindi povodom Dana ministarstva, slave i Dana policije. Zahvalnost njima na saradnji kao i ostalim saradnicima, ali i svim lokalnim samoupravama u Severnobataskom okrugu, uputio je načelnik Policijske uprave Pavle Rajkov.

- Iako je prethodna godina bila veoma zahtevna, naporno i marljivo smo radili na suzbijanju kriminala, sklanjanju narkotika sa ulica i na rasvetljavanju krivičnih dela. Radimo danonoćno kako bismo, uprkos svim izazovima, očuvali i unapredili bezbednost naših građana – rekao je Rajkov.

Zahvalnice za podršku radu policije dobili su gradonačelnik Kikinde i predsednici opština Kanjiža, Senta, Ada, Čoka i Novi Kneževac. Rajkov je istakao da će rad službe ubuduće pojačati 14 novih službenika, koji su zakletvu položili u nedelju, na centralnoj svečanosti u Beogradu. Pre svečanosti koju je Policijska uprava u Kikindi organizovala u Narodnom pozorištu, u holu zgrade Policijske uprave, u Ulici braće Tatić, položeni su venci na spomen-ploču policajcima koji su izgubili živote na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)