KRUŠEVAC I JOŠ TRI OPŠTINE BEZ VODE: Radovi na magistralnom cevovodu, sve će biti gotovo do večeras (FOTO)

S. BABOVIĆ

04. 06. 2022. u 15:31

KRUŠEVAC, Aleksandrovac, Ćićevac i deo Trstenika su bez vode od noćas, ali radovi na magistralnom cevovodu, koji su danima najavljivani trebalo bi da se po planu završe do večeras, od 18 do 20 sati, rečeno je u JKP Vodovod Kruševac.

КРУШЕВАЦ И ЈОШ ТРИ ОПШТИНЕ БЕЗ ВОДЕ: Радови на магистралном цевоводу, све ће бити готово до вечерас (ФОТО)

Foto: S. B.

Ukupno 38 cisterni je na ulicama Kruševac od 7 sati, dok su majstori bili šest ranije na terenu i krenuli sa radovima odmah nakon isključenja svih korisnika sa akumulacije Ćelije.

- Već do pet ujutro, završena je prva deonica na relaciji Majdevo—Šavrane,ispran je kompletan cevovod na toj prvoj deonici i kako su dobijeni zahtevani rezultati i ta deonica je puštena u funkciju- navodi Vladimir Milosavljević, direktor JKP Vodovod Kruševac.

- U toku je ispiranje deonice od Šavrana do Stepoša.

Ekipe kruševačkog vodovoda radile su i na zameni dotrajalog ventila muljnog ispusta, koji je bio star 40 godina i u toku je varenje novog elementa. Milosavljević dodaje da se istovremeno radi i na kompletnom ispitivanju merne opreme i usklađivanju sa automatskim radom, koji se prati u komandnom centru. Radi se i remont ventila, koji regulišu protok vode, ugradnja novog merača hlora na dovodnom cevovodu ispred rezervoara u Lipovcu,kao i ispiranje cevovoda.

- Po sada navedenoj dinamciji,od 18 do 20 sati nakon završenih radova,počećemo sa upuštanjem vode u sistem-iznosi Milosavljevičć.

Normalizacija u vodosnabdevanju očekuje se sutra do podneva. Voda koja će biti puštena u tom periodu može se koristiti za sanitarne potrebe, a za piće će biti u upotrebi, po dobijanju dozvole Zavoda za javno zdravlje Kruševac. Za naseljena mesta na teritoriji Kruševca, koja su priključena na regionalni sistem vodosnabdevanja obezbeđeno je 20 stacionarnih i 18 pokretnih cisterni. Cisterne su i u Trsteniku, Aleksandrovcu i u Ćićevcu.

BONUS VIDEO:

Ministar Momirović obišao je radove na izgradnji "Moravskog koridora"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna