PETKOVIĆ U VELIKOJ HOČI: Na zahtev meštana grad dobija novi trg

D. Z.

25. 05. 2022. u 14:19

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković navodi da je Velika Hoča jedno od najstarijih srpskih naselja u Metohiji.

ПЕТКОВИЋ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: На захтев мештана град добија нови трг

Foto: Kancelarija za KIM

- Tokom posete Velikoj Hoči jedan od zahteva i predloga meštana koji sam čuo bio je da obnovimo centralni gradski trg, kao tačku sabiranja i okupljanja našeg naroda. Predstavljen mi je predlog projekta i idejnog rešenja i mi ćemo kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa zadovoljstvom finansirati izgradnju hočanskog trga koja će početi u veoma kratkom periodu.

Ovo je istakao na svom Fejsbuk nalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, navodeći da je Velika Hoča jedno od najstarijih srpskih naselja u Metohiji, kao i da se još u 15. veku pominje da je imala centralni gradski trg na potezu od Dečanske vinice i obližnje Crkve Svetog Stefana.

- Drago mi je da ovaj slavni vinogradarski kraj, koji iz godine u godinu posećuje sve veći broj turista, razvija svoje potencijale, a mi ćemo kao Kancelarija pomoći na tom putu i verujem da će i gradski trg biti nova atrakcija, ali ćemo nastaviti da pomažemo i kroz druge vidove podrške - zaključio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!