POSTAVLJA SE VEŠTAČKA TRAVA: Završavaju se radovi na novom stadionu u Pirotu

V.Ć.

19. 05. 2022. u 20:23

RADOVI na izgradnji stadiona sa veštačkom travom u pirotskom sportskom kompleku Senjak , privode se kraju. Radnici onih dana užurbano postavljaju travnati „tepih“, koji je nabavljen u Belgiji.

ПОСТАВЉА СЕ ВЕШТАЧКА ТРАВА: Завршавају се радови на новом стадиону у Пироту

Foto: V.Ćirić

Projekat koji je otpočet pre šest meseci finasira se sredstvima iz „IPA“ fondova prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, odnosno Pirota i grada Montana u susednoj Bugarskoj.

Nakon završetka radova biće organizovani prijateljski mečevi dece iz Pirota i Montane u okviru projekta „Sportske aktivnosti za mlade-budućnost za sve“.Posle toga teren će koristiti mnogi drugi sportisti. Ovo je jedan od najkvalitetnijih terena sa veštačkom travom u Srbiji-kaže Nataša Stefanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Pirotu.

Izgradnjom ovog terena, sportski centar na Senjaku dobija četvrti stadion za fudbal, među kojima je i glavni gradski stadion. U neposrednoj blizini je i zatvoreni bazen, zatim gradsko kupalište koje će biti otvoreno 1.avgusta, tako da će sportska ponuda odnosno infratstruktura biti kompekltno zaokružena. U prekorgaraničnoj saradnji sa Montanom i drugim gradvovima u susednoj Bugarskoj, Pirot je minulih godina iz evropskih fondova iskoristio nekoliko miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)