„PAPRENI“ NASTUPI MARIJE ŠERIFOVIĆ I DRAGANE MIRKOVIĆ? Bura zbog koncerata na "Slatkim danima" u Crvenki

Z. RAJIĆ

18. 05. 2022. u 08:45

POSLE festivalsko-sajamske manifestacije "Slatki dani u srcu Bačke", koja je nedavno petu godinu zaredom održana u Crvenki, na fejsbuk-stranici "Kritična masa" u Kuli najavljena je "peticija da se ugasi Turistička organizacija opštine Kula (TOOK), jer je opštinski budžet za samo dva dana ispražnjen za 100.000 evra".

„ПАПРЕНИ“ НАСТУПИ МАРИЈЕ ШЕРИФОВИЋ И ДРАГАНЕ МИРКОВИЋ? Бура због концерата на Слатким данима у Црвенки

Foto: S. Paravina

Tvrdi se da su toliko zajedno koštali koncerti "na otvorenom" Marije Šerifović 14. maja i Dragane Mirković naredne večeri, iako je direktor TOOK Vladimir Stanković to odlučno demantovao.

- Izračunajte, gospodo draga, koliko vas košta TOOK godišnje kroz razne manifestacije. Koliko je to kubika drva, školskog pribora, đačke užine, hrane za gladne, sanitetskih vozila, uniformi, leukoplasta, zavojnog materijala, SMS poruka za bolesnu decu... a vi ste lepo đuskali - napisala je moderatorka grupe "Kritična masa" Snežana Božović.

Slične kritike sa iste FB stranice pljuštale su i prošle godine, kad je traženo da se, zbog "previsokih honorara, koje je trebalo preusmeriti za lečenje teško obolele dece", na "Slatkim danima" otkažu gostovanja Lepe Brene, Đanija i grupe Hurricane. Brena je, uprkos tome, ipak nastupila, a koncerti Đanija i "Uraganki" su otkazani zbog vremenske nepogode.

- Vrlo je maliciozno i ružno organizovanje manifestacije dovoditi u vezu sa bolesnom decom. Po toj logici ništa ne bi trebalo ni da se gradi, niti ulaže u sport ili kulturu, jer bi bilo bolje da se taj novac upotrebi za lečenje dece. Opština nije zaboravila tu decu, jer je u budžetu predviđen novac za njihovo lečenje - rekao je Stanković.

Foto: S. Paravina

On je izneo da je celo ovogodišnje izdanje "Slatkih dana", koje je uključivalo i angažovanje pevačice Tine Ivanović, rokenrol i bluz bendova, kao i mažoretkinja, tiktokera, animatora i drugih zabavljača, koštalo ukupno 3,6 miliona dinara.

- Nasuprot onima koji zameraju, dobili smo na hiljade poruka od posetilaca koji su oduševljeni koncertima Marije i Dragane. Iako je nastupala u vreme finala "Pesme Evrovizije", publika se gurala da sluša Mariju, a procenjuje se da je Dragana privukla oko 20.000 ljudi, što je rekordna poseta u istoriji Crvenke - istakao je Stanković.

Foto: S. Paravina

Fanovi iz inostranstva

DIREKTOR TOOK naglašava da su nastupi Marije Šerifović i Dragane Mirković popunili smeštajne kapacitete u kulskoj i okolnim opštinama, jer su koncertima prisustvovali i fanovi iz Bugarske, Nemačke, BiH, Hrvatske, Slovenije...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!