NA CENI ODMOR U PRIRODI I ove godine veliko interesovanje za etno turizam u kraljevačkom kraju

G. ĆIROVIĆ

12. 05. 2022. u 11:34

Ako je suditi po prva tri meseca ove godine tokom kojih je u kraljevačkom kraju ostvareno oko 22.000 noćenja, ovdašnje turističke poslenike očekuje još jedna uspešna letnja sezona.

НА ЦЕНИ ОДМОР У ПРИРОДИ И ове године велико интересовање за етно туризам у краљевачком крају

G.Šljivić

Tome u prilog ide i podatak da su početkom godine za samo nekoliko dana podeljeni vaučeri za boravak u nekoj od ovdašnjih turističkih desetinacija.

- Kao i lane, i ove godine je najveće interesovanje za boravak u etno i seoskim turističkim domaćinstvima na području Lopatnice, Bogutovačke i Mataruška Banje, sela Rudna na istoimenoj visoravni, kao i na planini Goč poviše Kraljeva. Domaći turisti se sve više okreću odmoru u prirodi, a povećano je i intersovanje gostiju iz inostranstva, naročito zemalja u okruženju – kaže Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo.

G.Šljivić

Etno turizam u Lopatnici kod Kraljeva

Na teritoriji Kraljeva ukupno je registrovano oko 100 seoskih domaćinstava sa turističkom delatnošću, po čemu kraljevački kraj prednjači u Srbiji.

- Uz uspešne promo kampanje, saradnju sa TO Kraljevo i lokalnom samoupravom, kao i sve bogatiju ponudu, turizam je privredna grana koja se sve brže razvija na području grada na Ibru – zadovoljno trljajući ruke poručuju ovdašnji turistički poslenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja