DA SKLOPE NOVA I SAČUVAJU STARA PRIJATELJSTVA: Učenici iz Severne Makedonije u poseti pirotskim vršnjacima

V. Ć.

10. 05. 2022. u 19:03

DESETORO đaka i profesora srednje škole „Metodi Mitevski Brico“ iz Delčeva u Sverenoj Makedoniji, dopustovalo je, u uzvratnu posetu svojim vršnjacima u pirotsku Srednju stručnu školu.

ДА СКЛОПЕ НОВА И САЧУВАЈУ СТАРА ПРИЈАТЕЉСТВА: Ученици из Северне Македоније у посети пиротским вршњацима

Foto: V. Ćirić

Oni će, pod okriljem regonalnog projekta „Super škole“, do kraja ove nedelje, prisustvovati časovima i zajedničkim radionicama, ali će istovremeno obići i kulturno-istorijske znamenitosti pirotskog kraja.

Projekat je zamišljen tako da se sklapaju i opstaju nova prijateljstva među đacima i profesorima, da se na radionicama priča o načinima za prevazilaženje konfliktnih situacija među vršnjacima, toleranciji, miru i sličnim odnosima. Profesorka Želeanka Dimitrova iz severnomakedonske škole, kaže da su u Pirotu naišli na odličan prijem i da su se đaci već zbližili.

Regionalni projekat, u kome će u naredne dve godine iz Republike Srbije učestvovati 18 škola, pomažu Regionalna kancelarija za saradnju mladih „RIK“, nemačka organizacija „GIZ“ , EU i Nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima