NAJUSPEŠNIJIMA U TURIZMU I UGOSTITELJSTVU: Mirović dodelio priznanja „Kapija uspeha“

Novosti online

10. 05. 2022. u 15:24

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas priznanja „Kapija uspeha“, koja tradicionalno, 30. put, dodeljuje Privredna komora Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u turizmu i ugostiteljstvu, poručivši da su ove dve privredne grane veoma važne i perspektivne i da u njima Pokrajina ostvaruje izuzetne rezultate.

НАЈУСПЕШНИЈИМА У ТУРИЗМУ И УГОСТИТЕЉСТВУ: Мировић доделио признања „Капија успеха“

Foto PKV

-Na ovaj način želimo da najuspešnije u oblastima turizma i ugostiteljstva u Vojvodini nagradimo i istaknemo njihove primere, ali i da podsetimo koliko je ova oblast značajna za Vojvodinu i celu našu zemlju. Ove privredne grane pretrpele su najteži udar u vreme pandemije, ali već u prošloj godini situacija se promenila, pa je turističke destinacije u Vojvodini posetilo blizu 430.000 stranih i domaćih turista, izjavio je predsednik Mirović i dodao da je u istom periodu broj noćenja dostigao milion i sto osamdeset hiljada.

Prema njegovim rečima, još bolji rezultati beleže se u prvom kvartalu ove godine, u kojem je Vojvodinu posetilo oko 108.000 turista, što je za 78 posto više nego u istom periodu prošle godine.

-Nadamo se da će ovaj trend biti nastavljen i u narednim mesecima, bez obzira na globalne okolnosti na koje ne možemo da utičemo, ali ono što možemo jeste da kvalitet turističkih i ugostiteljskih usluga kontinuirano podižemo na viši nivo i podstičemo njihov razvoj, što ćemo činiti i u budućnosti putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Razvojne agencije Vojvodine, rekao je Mirović.

On je podsetio i na bogate resurse kojima Vojvodina raspolaže, poput 750 zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara, 130 zaštićenih područja prirode, starog jezgra Sremskih Karlovaca, brojnih vinarija, od kojih se 115 nalazi samo u Sremu, i drugih kulturnih i turističkih vrednosti.

-Dodelom ′Kapije uspeha′ želimo da odamo priznanje i nagradimo one koji su, uprkos svim ograničenjima i problemima u proteklom periodu, uspeli da se prilagode novim okolnostima i ostvare izvanredne rezultate. Privredna komora Vojvodine, uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, energično i ambiciozno nastavlja da pruža podršku razvoju turizma, izjavio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

U ime dobitnika na priznanjima je zahvalio Aleksandar Cicmil, predstavnik Promont grupe, u čijem je sastavu „Spa Resort & hotel Fruške terme“ u Vrdniku, koji je dobio priznanje u kategoriji velnes i spa turizma, poručivši da je važno da se zajedničkim snagama nastavi rad na unapređenju turističke ponude i privlačenju još većeg broja turista.

Dobitnici priznanja „Kapija uspeha“ su i „Tamburica fest“ u Novom Sadu, u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija „Fruškogorski vinogradi“ u Banoštoru u kategoriji vinskog turizma, „Keltsko selo“ u Inđiji u kategoriji kulturno-istorijskog turizma i Restoran „Terasa“ u Petrovaradinu u kategoriji gastroturizma.

Priznanje „Zlatno pero privrede“, koje se dodeljuje za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini, pripalo je Draženu Radulovu, novinaru Radio-televizije Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade