PARAĆIN SE PREDSTAVIO U SEVERNOJ MAKEDONIJI: KUD “Abrašević“ na međunarodnom festivalu folklora

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 05. 2022. u 21:23

KUD „ABRAŠEVIĆ“ iz Paraćina završava danas svoj boravak u Severnoj Makedoniji na 9. Međunarodnom folklornom festivalu „Tradicionalni đurđevdanski običaji, pesme i kola“.

ПАРАЋИН СЕ ПРЕДСТАВИО У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: КУД “Абрашевић“ на међународном фестивалу фолклора

Foto: Privatna arhiva

Reč je o manifestaciji koju finansijski podržava makedonsko Ministarstvo kulture, a glavni organizator je Folklorna grupa „Ljupčo Santov“ iz opštine Kočani.

Na festivalu koji je trajao od 5. do 8. maja učestvovalo je desetak kulturno-umetničkih društava i folklornih ansambala iz države domaćina, Srbije i Crne Gore, a Paraćinci su igrom uspešno predstavili svoj grad i narodnu tradiciju Srbije.

Odlazak u Severnu Makedoniju KUD „Abrašević“ isfinansirao je uz podršku  roditelja svojih mladih članova i i ličnog učešća veteranske grupe društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HUMANITARNI BAZAR U SMEDEREVU: Prodaja rukotvorina za pomoć bolesnim sugrađanima