PRVIH DANA ULAZ BESPLATAN: Na novosadskoj plaži Štrand 1. maja zvanično počela 111. kupališna sezona

Lj. Preradović

03. 05. 2022. u 06:21

KUPALIŠNA sezona na najuređenijoj plaži na Dunavu, novosadskom Štrandu, 111. po redu, zvanično je počela prvog dana maja, ali s obzirom na to da je na snazi protokol crvene zastave, kupanje je zabranjeno jer je trenutna temperatura vode u Dunavu 13 stepeni.

ПРВИХ ДАНА УЛАЗ БЕСПЛАТАН: На новосадској плажи Штранд 1. маја званично почела 111. купалишна сезона

Jedan od spasilaca na Štrandu, Foto N. Karlić

Prvih dana maja, kao i do sada, ulaz na plažu se neće naplaćivati. Cene ulaznica se, međutim, nisu menjale, te će kao i prethodnih godina dnevna karta koštati 50 dinara, sezonska bez popusta 1.345, a sa popustom 1.150 dinara.

I pored činjenice da kupanje u reci još nije dozvoljeno, angažovani su spasioci koji će posetioce obaveštavati o zabrani kupanja. Kada bude dozvoljeno brčkanje u Dunavu, broj spasilaca će prema rečima Jelene Price, pomoćnika direktora JKP "Gradsko zelenilo", biti u skladu sa potrebama i brojem posetilaca.

- Kao i do sada, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži - predočava Prica, napominjući da su projektom "Bezbedna plaža" obezbeđena sredstva za novu spasilačku opremu, čamac za spasavanje na vodi, info-table, spasilačke kule, motorole, bove.

Štrand će kao i do sada biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja, posebno što je Novi Sad ove godine Evropska prestonica kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)