ĐURĐEVDANSKI SABOR KOD DREVNE SVETINJE: Viteške igre, folklor i čišćenje reke kod Suhog Dola

D. Ristić

30. 04. 2022. u 18:45

KONJUŠNICA "Sokol" iz Surdulice i udruženje "Izvorni" organizuju prvi Đurđevdanski sabor u ovoj opštini, 6. i 7. maja, na Plandištu kod Suhog Dola, na putu za Manastir Palja.

ЂУРЂЕВДАНСКИ САБОР КОД ДРЕВНЕ СВЕТИЊЕ: Витешке игре, фолклор и чишћење реке код Сухог Дола

FOTO: Promo

Kako najavljuju organizatori, tokom sabora planirano je čišćenje reke Jerme u Klisuri, zatim viteške konjičke igre, Svebor prezentacije, kao i nastup folklora.

Specijalni gosti biće pevačica Anđela Mladenović, studentkinja muzičke akademije, i harmonikaš Andrija Mladenović, četvorostruki prvak Srbije i dvostruki prvak dijaspore u Beču. Program oba dana počinje od 10 časova.

Selo Suhi Dol nalazi se na Bohovskoj planini, na granici između Srbije i Bugarske. U selu Palja nalazi se drevna svetinja – Manastir Vavedenja Presvete Bogorodice, jedna od najstarijih hrišćanskih crkvi u ovom delu Evrope. Smatra se, po predanju, da potiče iz IX veka, a da je obnovljen u XIII veku.

BONUS VIDEO:

DESANT LEGENDARNE 63. PADOBRANSKE BRIGADE: Spektakl na prikazu borbene sposobnosti Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

SRCE MI KUCA ZA OBE NACIJE Prelepoj Srpkinji udatoj za reprezentativca Švajcarske je danas najteže (FOTO)