BESPLATNA PODELA SADNICA Akcija "Posadi svoj hlad" i u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

28. 04. 2022. u 12:46

U okviru projekta „Posadi svoj hlad“, Odsek za zaštitu životne sredine kraljevačke Gradske uprave na Trgu srpskih ratnika u centru grada organizovao je besplatnu podelu sadnica platana ovdašnjim školama i zainteresovanim građanima.

БЕСПЛАТНА ПОДЕЛА САДНИЦА Акција Посади свој хлад и у Краљеву

G.Šljivić

- Hiljadu sadnica našem gradu donirao je Zeleni razvojni centar iz Sremske Mitrovice u partnerstvu sa ATP turnirom „Srbija open“. Od svake prodate karte na nedavno završenom teniskom turniru biće posađeno po jedno drvo širom Srbije – istakla je Danijela Bogavac, savetnik za zaštitu životne sredine Gradske uprave u Kraljevu. Prema njenim rečima, jedan broj dobijenih sadnica već je posađen nedaleko od Mašinskog fakulteta u Dositejevoj ulici, a drugi deo je podeljen zainteresovanim Kraljevčanima.

G.Šljivić

Veliko interesovanje Kraljevčana

Ako je suditi po gužvi na centralnom gradskom trgu, interesovanje građana za besplatne sadnice bilo je veliko, a podeli je prisustvovao i dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Gradonačelnik Terzić u akciji podele sadnica

- Neka bar trećina podeljenih sadnica bude zasađena i ova akcija će biti pun pogodak – kaže jedna starija Kraljevčanka. - Jedan platan posadiću u svom dvorištu, a drugi ću pokloniti komšinici da i ona to isto učini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)