NAJBOLJI „BATALJONCI“ I GIMNAZIJALCI U gradu na Ibru održan đački kviz "Kraljevo bira znanje"

G. ĆIROVIĆ

18. 04. 2022. u 11:44

Učenici kraljevačke Gimnazije i Osnovne škole „Četvrti kraljevački bataljon“ pobednici su kviza za srednjoškolce i osnovce „Kraljevo bira znanje - 140 godina od kada je Karanovac postao Kraljevo“.

НАЈБОЉИ „БАТАЉОНЦИ“ И ГИМНАЗИЈАЛЦИ У граду на Ибру одржан ђачки квиз Краљево бира знање

I.Spasojević

U organizaciji Društva istoričara Raškog okruga i ovdašnje Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“, takmičenje je ralizovano digitalnom aplikacijom čiji se sistem bodovanja temeljio na tačnim odgovorima, kao i na vremenu potrebnom za ispravan odgovor.

Mesto u finalu je posle kvalifikacionih testiranja obezbedilo po devetoro osnovaca i srednjoškolaca od kojih su formirane tročlane ekipe. Tekstovi iz zbornika sa naučnog skupa „Rudo Polje–Karanovac-Kraljevo“ (kraljevi u Kraljevu i Arhiktetura javnih objekata u Karanovcu–Kraljevu u 19. veku) bili su gradivo koje su takmičari proučavali uz pomoć svojih profesora istorije.

Najbolje rezultate ostvarila je ekipa OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ u sastavu Ivona Konjokrad, Petar Milovanović i David Radisavljević i gimnazijalci Jovana Garić, Aleksa Živković i Nikola Obradović.

A, nagradno putovanje za osvojeno prvo mesto, kako saznajemo, biće realizovano sredinom juna ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)