MIRNO TREĆE DOBA Kraljevačko udruženje penzionera obeležilo 76 godina postojanja

G. ĆIROVIĆ

15. 04. 2022. u 14:22

Godišnjom sednicom Skupštine i prigodnom svečanošću, Udruženje penzionera grada Kraljeva obeležilo je 76 godina od svog formiranja.

МИРНО ТРЕЋЕ ДОБА Краљевачко удружење пензионера обележило 76 година постојања

GU u Kraljevu

Obeležavanju jubileja prisustvovao je i gradonačelnik dr Predrag Terzić, kao i članovi vojnih i penzionerskih Udruženja iz Čačka, Novog Pazara, Raške, Lučana, Ivanjice i Ćićevca.

Prema rečima predsednika Ratomira Drobnjaka, ovo Udruženje je 1946. godine, kada je i osnovano, imalo 27 članova, a danas broji oko 16.000 uglavnom iz grada na Ibru, ali i okolnih gradova i opština.

- Trudimo se da članovima obezbedimo brojne povoljnosti u kupovini ogreva, suhomesnatih proizvoda i bele tehnike, moguće su i novčane pozajmice, a organizujemo i razna druženja i izlete – naglasio je Drobnjak. - Zadovoljni smo radom, možemo se pohvaliti pozitivnim rezultatima. Sredstava imamo dovoljno da možemo nesmetano obavljati sve poslove i zadatke.

On je naglasio da je povodom meseca starih, u oktobru 2021. godine, Udruženje prigodnim poklonom nagradilo 118 svojih članova koji imaju više od 90 godina života, 31 bračni par koji je imao više od šest decenija zajedničkog bračnog života, kao i četvoro članova koji duže od 40 godina koriste svoju zasluženu penziju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)