VODU DO "SEVERA" DOVODE IZ CENTRA: Počelo opremanje druge industrijske zone u Vršcu

J. J. BALjAK

11. 04. 2022. u 13:20

INFRASTRUKTURNO opremanje buduće industrijske zone "Sever" u Vršcu počelo je izgradnjom dovodnika vode od grada do parcele od 22 hektara, koja se nalazi na putu za Zrenjanin.

ВОДУ ДО СЕВЕРА ДОВОДЕ ИЗ ЦЕНТРА: Почело опремање друге индустријске зоне у Вршцу

Foto Grad Vršac

Taj posao vredan je 84 miliona dinara i zajedno ga, ravnopravnim udelom, finansiraju lokalna samouprava i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Novi cevovod biće dugačak 6.390 metara, prečnik mu je 180 milimetara, a napojni pritisak 10 bara. Radovi se trenutno izvode u samom gradu, tačnije u Margitskom naselju, pa nadležni mole sugrađane da imaju razumevanja za povremena isključenja vode.

- Ova deonica cevovoda je najzahtevnija za rad, jer prolazi kroz stambeno naselje u kom ima puno instalacija, gasovoda, kućnih priključaka i vodovoda. Zasada uspevamo da savladamo te prepreke bez havarija - kaže inženjer Strahinja Banović iz firme "Graditelj NS", koja izvodi radove.

- Razgovarali smo sa svim meštanima ovog kraja i objasnili im da ćemo po završetku ovog kapitalnog posla, trotoare, puteve i zelene površine vratiti u prvobitno stanje.

Cevovod će biti dugačak 6.390 metara, Foto Grad Vršac

Rok za izgradnju dovodnika vode je šest meseci, nakon čega će se odmah krenuti sa sledećom fazom infrastrukturnog opremanja zone "Sever", jer su za to već obezbeđena sredstva. Lokalna samouprava je sa Upravom za kapitalna ulaganja potpisala novi ugovor o sufinansiranju tog strateški važnog projekta za Vršac i region oko njega. Vredan je 194 miliona dinara, od kojih je 85 miliona dala pokrajina, a ostatak je obezbeđen iz gradskog budžeta.

- Cilj nam je da što pre završimo opremanje parcele, kako bismo mogli da je ponudimo novim investitorima, ali i onima koji godinama uspešno posluju kod nas. To je šansa za otvaranje novih radnih mesta i za dalji napredak celog regiona - kaže gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

"Sever" je druga industrijska zona u Vršcu. Gradi se jer je Tehnološki park, koji postoji još od 2011. godine, odavno popunjen.

DOBRA POZICIJA

ZONA "Sever" je strateški dobro pozicionirana. Od grada je udaljena oko pet kilometara, nalazi se uz sam put za Zrenjanin u jednom pravcu i za granični prelaz Vatin u drugom, kao i pored međunarodne pruge Beograd - Vršac - Temišvar. Tu je i jedini međunarodni aerodrom u Vojvodini, čije usluge će posebno pogodovati stranim investitorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)