I PRESELJENJE PO FAZAMA Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu dobila upotrebnu dozvolu

G. ĆIROVIĆ

30. 03. 2022. u 15:12

Posle decenijskih, uglavnom birokratskih peripetija, nova zgrada Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Kraljevu konačno je dobila upotrebnu dozvolu.

И ПРЕСЕЉЕЊЕ ПО ФАЗАМА Нова зграда Завода за јавно здравље у Краљеву добила употребну дозволу

G.Šljivić

Ovaj reprezentativni objekat po najvišim svetskim standardima sagrađen je na istom mestu gde je pre 11 godina, posle snažnog zemljotresa koji je 2010. zadesio kraljevački kraj, srušena stara, teško oštećena zgrada ove ugledne zdravstvene institucije.

- Prve dve faze izgradnje završene su do 2014. i one su, uz troškove rušenja stare zgrade, projektovanje i pripremne radove ukupno koštale 81 milion dinara. Poslednja faza obuhvatila je završetak svih radova, spoljašnje uređenje i adaptaciju pomoćnog objekta i, prema informacijama kojima raslolažem, koštala je oko 150 miliona dinara sa PDV obezbeđenih preko Kancelarije za javna ulaganja – kaže dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ u Kraljevu.

G.Šljivić

Dr Aleksandar Macan, direktor ZZJZ u Kraljevu

Kao jedna od najznačajnijih kapitalnih investicija u gradu na Ibru, nova, savremena zgrada Zavoda raspolagaće sa više od 2.000 kvadratnih metara, a uz ambulantu za stanovnike naselja „Higijenski zavod“, predviđen je i pomoćni objekat u kojem će biti magacinski prostor. Sve to omogućiće još kvalitetniju uslugu zaposlenih u ovoj ustanovi.

Kako saznajemo, posle višegodišnjeg „podstanarskog“ staža preseljenje će se obaviti takođe po fazama, a ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, sve bi trebalo da bude završeno za naredna dva meseca.

G.Šljivić

Nova zgrada ZZJZ u Kraljevu

- Pre desetak dana završen je tehnički prijem i sada su u toku instalacije određenih sistema koji će omogućiti premeštanje Zavoda sa stare lokacije u novu zgradu - dodaje dr Macan. - Uz privođenje nameni određenih pozicija, očekujem da će sve naše službe na novoj-staroj adresi ponovo biti za oko dva meseca.

AMBULANTA

VEĆ za nekoliko dana sa radom bi trebalo da počne zdravstvena ambulanta u sklopu nove zgrade ZZJZ.

- Preseljenje iz privatnog prostora u kojem je ambulanta bila minulih 12 godina obavićemo narednog vikenda. To je veliki posao jer imamo blizu 6.000 zdravstvenih kartona uz svu medicinsku opremu – kaže dr Mirjana Krčevinac, v.d. direktorka Doma zdravlja Kraljevo. - Već od ponedeljka, 4. aprila, u novom prostoru startujemo sa tri lekarska tima. Ambulanta će raditi svakog radnog dana u dve smene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!