VIŠE OD MILION EVRA ZA NOVU OPREMU : Primopredaja vozila vlasotinačkim komunalnim preduzećima

Игор Митић
Igor Mitić

30. 03. 2022. u 14:02

Vlasotinačka lokalna samouprava nabavila je novu opremu za ovdašnja javno-komunalna preduzeća čija je ukupna vrednost veća od milion evra. Čistilica, auto-smećar i cisterna su tri od pet naručenih vozila koja su danas predata direktorima „Komunalca“ i „Vodovoda“.

ВИШЕ ОД МИЛИОН ЕВРА ЗА НОВУ ОПРЕМУ : Примопредаја возила власотиначким комуналним предузећима

foto: OU Vlasotince

Kanal džet i još jedan auto-smećar stiće će naknadno. Vozila su kupljena na lizing sa rokom otplate od 60 meseci. Javna nabavka je sprovedena krajem prošle godine, ali pošto specijalizovanih vozila nema na lageru proizvođača, već se prave po dobijanju posla, rokovi isporuke su duži.

- Nabavili smo i tri podzemna kontejnera od kojih je jedan ugrađen u centru, a dva će biti ugrađena u Vinogradarskoj ulici i na Trgu Dragoljuba Petrovića Stoleta. Kada ovome dodamo i opremu vrednu 11,3 miliona dinara, koju ćemo nabaviti preko Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština, dolazimo do iznosa od 132,6 miliona dinara. Moja poruka direktorima i zaposlenima je da su uslovi za rad sada znatno bolji, pa i usluge moraju da budu na višem novou – istakao je Bratisav Petrović, predsednik opštine Vlasotince.

U „Vodovodu“ kažu da im cisterna kupljena 1988. nije u funkciji već nekoliko godina. Novim vozilom će poboljšati nivo higijene, a tokom letnjih meseci biće korisna i za snabdevanje žitelja u brdsko-planinskom području koji nisu u sistemu vodovoda.

- Naš najveći problem bio je zastareli vozni park, pa nam se često dešavao prekid u radu. Sa novim kamionima poboljšaćemo kvalitet usluge. Apelujem na građane da nam u tome pomognu, jer smo na zajedničkom zadatku kada je reč o higijeni i uređenosti našeg mesta – kazao je Bojan Mitrović, direktor vlasotinačkog JKP „Komunalac“.

On je dodao da je prošle godine nabavljeno i 130 novih kontejnera koji će, uz reparaciju starih, biti raspoređeni i po selima čime će i ona postati deo sistema odvoženja komunalnog otpada. Planira se i nabavka kanti za smeće namenjenih seoskim domaćinstavima kao i dodatnih podzemnih kontejnera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!