U NEGOTINU OBELEŽENA 23. GODIŠNJICA NATO AGRESIJE: Počast herojima

S.M.J.

24. 03. 2022. u 16:35

Opštinska organizacija rezervnih vojnih starešina Negotin obeležila je danas 23. godišnjicu od početka NATO bombardovanja SRJ.

У НЕГОТИНУ ОБЕЛЕЖЕНА 23. ГОДИШЊИЦА НАТО АГРЕСИЈЕ: Почаст херојима

Foto: S.M. Jovanović

Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje palim borcima  poginulim u periodu od 1991. do 1999. godine u Negotinu je danas obeležena 23. godišnjica od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

Vence i cveće položile su delegacije Opštine Negotin,  Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina, SUBNOR-a i organizacije civilnih i ratnih vojnih invalida.

Foto: S.M. Jovanović

Oliver Lekić i Aleksandar Jerkan

Prisutni, među kojima i Oliver Lekić iz Štubika, junak sa Košara, koji je kao devetnaestogodišnji vojnik  te 1999. u rejonu Rase na Košarama zadobio trostruke rane, od čijih se posledica jedva oporavio, odali su počast Branku Petrikiću, Nenadu Barbuloviću, Oliveru Tariciću, Radetu Jovanoviću, ali i Draganu Petroviću, Draganu Daničiću, Đorđu Nikoliću, Srbi Milosavljeviću, Dragiši Nikiću, Dragoslavu Milosavljeviću, Goranu Radovanoviću, Draganu Grebliću, Marinku Knezoviću, Marku  Bradari, Lazaru Simiću, koji su pali na braniku otadžbine na Košarama, u Podujevu, Kozjanu, Glogovcu, Vukovaru, Benkovcu…

Foto: S.M. Jovanović

 

Minutom ćutanja odata je i počast nedavno preminulom Dragoljubu Filipoviću, rezervnom majoru, predsedniku SUBNOR-a koji je učestvovao u odbrani zemlje 1999.

- Ovo je dan sećanja i dan koji ne smemo da zaboravimo – rekao je Aleksandar Jerkan, predsednik Opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina u Negotinu.

U programu koji je, ovom prilikom, priredila Opštinska organizacija rezervnih vojnih starešina Negotin učestvovale su: Žikica Maksimović i Jela Marjanović, kao i učenice Negotinske gimnazije Nina Ergarac i Marta Mijušković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U ZADRU SE ZAVIJORILA SRPSKA ZASTAVA: Trijumf ekipe iz Srbije na Evropskom takmičenju iz saobraćaja