SRBIJA JE VEČNA I NEUNIŠTIVA: Leskovac je u NATO agresiji pretrpeo velike žrtve

I. M.

24. 03. 2022. u 13:34

GODIŠNjICA početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju obeležena je i u Leskovcu polaganjem venaca na spomenik palim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.

СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА И НЕУНИШТИВА: Лесковац је у НАТО агресији претрпео велике жртве

foto: GU Leskovac

- Leskovac je u NATO agresiji pretrpeo brojne žrtve. Naše sećanje na te nesrećne dane nikada neće proći. Zato je Leskovac podigao ovaj spomenik. To je bila naša obaveza prema onima koji su za slobodu dali najvrednije - svoje živote. Dug koji imamo prema njima je nenaplativ i večan i mi ćemo ih se uvek sećati. Neka im je večna slava i hvala – poručio je Vladimir Branković, zamenik sekretara Skupštine grada.

U ime Leskovca venac je položio gradonačelnik Goran Cvetanović, a to su učinili i predstavnici Ministartsva odbrane i Vojske Srbije, Organizacije boraca i veterana rata, SUBNOR-a i članovi pojedinih porodica i prijatelji nastradalih čija su imena ispisana na spomen-obeležju u centru grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima