MORA DA SE PREISPITA GRANICA ZA ODLAZAK U PENZIJU: Životni vek produžava i radni

Novosti online

17. 03. 2022. u 12:43

VLADA Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske morala bi da razmotri svoju odluku o produženju broja godina za odlazak u penziju, pošto najnovije brojke Kancelarije za nacionalnu statistiku pokazuju da se ne živi sve duže, nego da se, naprotiv, životni vek skraćuje za one koji su dostigli 66 godina, što je tamo granica za završetak radnog veka i za muškarce i za žene.

МОРА ДА СЕ ПРЕИСПИТА ГРАНИЦА ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ: Животни век продужава и радни

Foto Shutterstock

Prema najnovijim projekcijama, njihov očekivani životni vek se skraćuje za preko dve godine, a možda i više, s obzirom na to da sve posledice pandemije kovida-19 još nisu sagledane.

- Ovako dramatična promena za tako kratko vreme nalaže fundamentalnu reviziju vladinih planova da se poveća broj godina života za odlazak u starosnu penziju - ocenio je u britanskim medijima ekspert za pitanje penzija Čarls Veb.

Po drugim ocenama, pomenuto skraćivanje životnog veka u UK je privremena anomalija, s obzirom na dugoročne demografske prognoze da je očekivani životni vek onih koji se rađaju danas duži od onih rođenih juče. Muškim bebama rođenim 2020. tako se prognozira da će u proseku živeti 87,3 godine, a ženskim 90,2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)