USKORO I PRVO ZVONO: U Kraljevačkom naselju Ribnica završena izgradnja nove savremene škole

G. ĆIROVIĆ

03. 03. 2022. u 07:13

ZAVRŠENA je izgradnja nove, savremene zgrade OŠ "Sveti Sava" u kraljevačkom naselju Ribnica, podignute po najvišim svetskim standardima.

УСКОРО И ПРВО ЗВОНО: У Краљевачком насељу Рибница завршена изградња нове савремене школе

Foto GU u Kraljevu

Dvospratna škola, u kojoj će nastavu moći da pohađa 700 učenika, na ukupnoj površini 5.800 kvadrata će raspolagati sa 26 učionica - od kojih je nekoliko predviđeno za kabinetsku nastavu - te pratećim pripremnim prostorijama, bibliotekom, medijatekom, zbornicom i fiskulturnom salom. Ukupna vrednost projekta je oko 450 milion dinara, uključujući i porez, a sredstva su obezbeđena posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

- Ovako lep objekat, prostorno veliki i standardizovan kako propisi nalažu, sa velikim dvorištem, igralištem, uređenim zelenim i pešačkim površinama, te parkinzima odaje utisak škole koju bi trebalo da ima svaki grad. Preostalo je još parterno uređenje, a potom slede opremanje, pa useljenje đaka i nastavnika - kaže Marica Mijajlović, direktorka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Direktor škole Zvonko Ljubisavljević naglašava da će ova ustanova, osim učenika od prvog do osmog razreda, imati i dva odeljenja predškolskog pripremnog programa.

Foto GU u Kraljevu

- Svaka učionica će biti opremljena savremenim nastavnim sredstvima, imaće projektor i laptop, a u deset će se nalaziti i takozvane pametne table. Tokom prošle budžetske godine, lokalna samouprava je opredelila 12 miliona dinara za opremanje nameštajem, uz još 1,8 miliona za digitalni kabinet, a iz ovogodišnje kase stižu još dva i po miliona za nastavna sredstva, učila i sve što nedostaje. Za sve nas je ovo jedan novi početak, svesni smo odgovornosti koju to nosi i velelepnost objekta nas obavezuje da se o njemu staramo na najbolji mogući način - ističe direktor Ljubisavljević.

Tokom posete novoizgrađenom objektu, zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

- Na ovom mestu su se nalazile barake, a objekat privremene namene je trajao pedeset godina. Generacije dece iz Ribnice i obližnjih Kovača su pohađale nastavu u toj staroj zgradi, a sada će ovo biti najlepša zgrada ne samo u Kraljevu, već i u ovom delu Srbije - zaključio je dr Terzić.

Foto GU u Kraljevu

SALA

FISKULTURNA sala, dimenzija 30,5 h 18,5 metara ima zaseban ulaz i aneksom je povezana sa školom. Uz obeležene terene za košarku i odbojku, raspolaže sa 346 mesta za sedenje na tribini ispod koje se nalaze svlačionice sa tuševima i sanitarnim čvorovima, teretana, spravarnica, kancelarija za nastavnika i ostale pomoćne prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!