SIMBOLI VRANJA POD SPECIJALNIM OSVETLJENJEM: Podrška za bolesne od retkih bolesti

Дејан Ристић
Dejan Ristić

27. 02. 2022. u 00:39

GRAD Vranje se pridružio obeležavanju 28. februara, Međunarodnog dana retkih bolesti dekorativnim osvetljenjem svojih simbola.

СИМБОЛИ ВРАЊА ПОД СПЕЦИЈАЛНИМ ОСВЕТЉЕЊЕМ: Подршка за болесне од ретких болести

D. Ristić

Dan retkih bolesti, kao i širom sveta, obeležava se i u našoj zemlji poslednjih dana u februaru. Obeležavanju ovog datuma pridružilo se i Vranje u periodu od subote uveče pa do kraja iduće sedmice, do kada će dekorativnim osvetljennjem biti obasjani simboli Vranja, spomenik ,,Čika Mita'' i zgrada Načelstva.

I Javno preduzeće ,,Putevi Srbije’’ će povodom obeležavanja 28. februara osvetliti most ,,Vrla’’ kod Vladčinog Hana i most kod Dimitrovgrada i to u zvaničnim bojama Dana retkih bolesti.

Nacionalna organizacija za retke bolesti - NORBS pokretač je obeležavanja ovog datuma u Srbiji, koji ima za cilj širenje svesti o 300 miliona ljudi sa retkim bolestima širom sveta. Više od 6.000 retkih bolesti karakteriše raznolikost poremećaja i simptoma, koji variraju u zavisnosti od bolesti, ali i pojedinca. Dan retkih bolesti je prilika da se kao društvo zalažemo za unapređenje ljudskih prava i inkluziju na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona