ZBOGOM LISTAMA ČEKANJA U PROKUPLJU: Kamen temeljac za novi vrtić, mesta za 160 mališana

D. Z.

25. 02. 2022. u 21:30

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem postavio je danas u ovom gradu kamen temeljac za izgradnju novog vrtića u koji će Vlada Srbije uložiti blizu 90 miliona dinara.

ЗБОГОМ ЛИСТАМА ЧЕКАЊА У ПРОКУПЉУ: Камен темељац за нови вртић, места за 160 малишана

Foto: Grad Prokuplje

Ministar Ružić je rekao da su danas u Prokuplju počeli radovi na novom objektu vrtića koji će zadovoljiti potrebe Grada Prokuplja, jer će konačno sva deca naći svoje mesto u vrtiću i neće više biti liste čekanja.

-Naš plan je da brišemo liste čekanja za vrtiće tako što ćemo obezbediti dobre uslove za boravak dece, uz stručan pedagoški nazor vaspitača, dok se roditelji posvećuju svojim poslovnim obavezama a njihova deca dobiju okruženje povoljno za fizički, emocionalni i socijalni razvoj - rekao je ministar Ružić.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović zahvalio ministru Ružiću i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na velikoj podršci kad je predškolsko obrazovanje u pitanju i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove „Neven“.

- Ponosan sam što smo se danas okupili ovde, povodom polaganja kamena temeljca za novi vrtić u okviru Projekta inkluzivnog vaspitanja i obrazovanja Ministarstva nauke i tehnološkog obrazovanja jer nam je prioritet da obezbedimo svoj deci dobre uslove za boravak u vrtićima i utičemo na smanjenje lista čekanja za upis u predškolsku ustanovu - rekao je gradonačelnik Aranđelović.

On je istako da će se izgradnjom novog objekta smanjiti lista čekanja za upisa dece u vrtić za 160 mesta i kazao da je predviđeni rok za završetak radova na tom objektu do kraja 2022. godine.


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)