VUČIĆ O BESPLATNIM VRTIĆIMA: Deca će biti spremnija za školu, a roditelji moći da imaju brojnije potomstvo

Novosti online

23. 02. 2022. u 18:27

U OBRAĆANjU javnosti iz Španije, iz Marida, predsednik Srbije osvrnuo se i na ideju o besplatnim vrtićima, koja je takođe na meti udara opozicije.

ВУЧИЋ О БЕСПЛАТНИМ ВРТИЋИМА: Деца ће бити спремнија за школу, а родитељи моћи да имају бројније потомство

Foto Tanjug

- Još nismo sve izračunali, jer moramo da nađemo realne prihode za novac koji ćemo da izgubimo. Ali je to jako važno pitanje. To je jako važno za naš narod i naše građane, ići će 35 do 40 posto veći broj dece u obdanište, biće socijalizovani, biće spremni za školu, posle toga neće biti napuštanja škola - rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, na taj način "oslobodićemo roditelje koji će, naročito u ruralnim sredinama, imati više dece."

- Šta god da uradite po pitanju nataliteta, na primer ne Vračaru, Starom gradu, gde su ljudi najbogatiji, tamo ima najmanje dece. Ove podsticaje pravimo pre svega zbog onih sredina koji žele da imaju mnogo više dece. Mada verujemo da će i u najbogatijim opštinama to doneti neke pomake. Želimo da pomognemo, naročito majkama u njihovim profesionalnim aktivnostima, da bi mogle da ostvare svoje karijerne snove i da ne bi morale da brinu o tome gde će im deca biti tokom dana - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu