SAKUPLJENE 34 JEDINICE KRVI: Današnja akcija u Paraćinu bila je više nego uspešna

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 02. 2022. u 16:01

TREĆA ovogodišnja akcija prikupljanja krvi u gradu na Crnici, održana u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta, bila je najuspešnija do sada.

САКУПЉЕНЕ 34 ЈЕДИНИЦЕ КРВИ: Данашња акција у Параћину била је више него успешна

Foto: CK Paraćin

Iako se broj davalaca generalno u Srbiji smanjio od kada je proglašena epidemija kovida, u Paraćinu je odziv davalaca bio u granicama očekivanog, čak i iznad toga.

Kako saznajemo u Crvenom krstu, kada se sakupi trideset jedinica akcija se smatra uspešnom, a danas je ta cifra nadmašena za četiri jedinice.

- Naročito je važno to što su četiri mlade osobe danas prvi put donirale najdragoceniju tečnost, što pokazuje da je promocija humanih vrednosti i takvog ponašanja i te kako značajna i daje rezultate – kaže Slobodan Đorđević iz CK.

Na promociji dobrovoljnog davalaštva najviše rade omladinci-volonteri Crvenog krsta koji su i sami davaoci, a važno je i da poslodavci ispoštuju zakonsko pravo davaoca da dva dana može da odsustvuje sa posla.

Paraćinski Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša organizuje prikupljanje krvi dva puta mesečno, pa ovakvih akcija bude najmanje 24 godišnje. Često taj broj bude i veći zbog vanrednih akcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja