UBIO NAM JE ĆERKU, A DOBIO DVE GODINE: Roditelji stradale doktorke Tijane Pavić iz Subotice ne mogu da se pomire sa presudom

J. LEMAJIĆ

10. 02. 2022. u 10:30

LANČANI sudar na auto-putu između Novog Sada i Beograda, krajem maja 2018, u jednom trenu ugasio je život Tijane Pavić (40), doktorke iz Bačkog Dušanova nadomak Subotice.

УБИО НАМ ЈЕ ЋЕРКУ, А ДОБИО ДВЕ ГОДИНЕ: Родитељи страдале докторке Тијане Павић из Суботице не могу да се помире са пресудом

Aleksandar Pavić, Foto Privatna arhiva

Posle više od dve godine čekanja da počne sudski proces, Osnovni sud u Staroj Pazovi osudio je Veljka I., koji se direktno zakucao u automobil nastradale, na dve godine zatvora, što je za Tijaninu porodicu poražavajuće.

Naime, 23. maja, na auto-putu između Novih Karlovaca i Stare Pazove dogodile su se dve saobraćajne nesreće. Najpre je vozač BMV-a udario u kamion koji se isprečio na putu i iza koga se stvorila kolona vozila. Na samom kraju kolone, sa upaljena četiri žmigavca, stajao je "reno klio" u kome su bili doktorka Tijana i njen verenik Zoran P. Na njih je u punoj brzini naleteo teretnjak, šabačkih tablica. Tijana je poginula na mestu, njen verenik je teško povređen, a različite povrede zadobilo je još pet ljudi.

Tijana Pavić, Foto Privatna arhiva

- Bili su kod nas na večeri i krenuli za Beograd. U toku noći su stigle najcrnje vesti da je Tijana poginula - priča nam Aleksandar Pavić.

- Iako je sve jasno šta se dogodilo, više od dve godine je taj predmet stajao u nečijoj fioci, a kada je podignuta optužnica čovek koji ju je ubio bio je u bekstvu i tek posle tri meseca je priveden. Moje dete je ubio na licu mesta, njen verenik je 20 dana bio u komi i sada ima trajni invaliditet, a nekoliko ljudi je povređeno. Za sve to, on je dobio samo dve godine zatvora, najmanju propisanu kaznu za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Porodica se žalila Apelacionom sudu u Novom Sadu, koji je potvrdio prvostepenu presudu, a sada je žalba upućena Vrhovnom kasacionom sudu.

BORE SE ZA PRAVDU

Godinama je radila kao doktorka u subotičkom Domu zdravlja, nesebično pomagala ljudima, borila se za njihove živote. Njoj nije bilo pomoći. Zato se mi sada borimo za pravdu. Jer se ovim poručuje da svako može da divlja po putu, ubije nedužnog čoveka i za to dobije minimalnu kaznu -  priča otac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!