PAVLINA NOSI SAMO PRIZRENSKU NOŠNJU: Talentovana devojčica iz Orahovca, peva, svira klavir i voli da igra fudbal

D. Z.

04. 02. 2022. u 07:39

MUZIČKI nadarena devojčica iz Orahovca na Kosmetu, Pavlina Radovanović (12) svoj talenat usavršava i nadograđuje u Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" u Gračanici.

ПАВЛИНА НОСИ САМО ПРИЗРЕНСКУ НОШЊУ: Талентована девојчица из Ораховца, пева, свира клавир и воли да игра фудбал

Pavlina Radovanović / Privatna arhiva

Učestvovala je na manifestaciji "Carski glasovi" u gračaničkom Domu kulture, nastupala u Banjaluci, Beogradu i drugim mestima u centralnoj Srbiji. A osim što je talentovana ova devojčica je i skromna, kaže, ima samo jednu želju da na nastupima nosi prizrensku nošnju.

- Svesna sam da mi roditelji ne mogu priuštiti sve što želim, a meni je jedna od želja da na nastupima budem obučena u prizrenskoj nošnji - priznaje nam Pavlina koja peva uglavnom poznate kosovske pesme.

Posebno joj je draga "Srpska kolevka" jer je kako zaključuje, Kosmet bio i ostao srpska kolevka.

- Pavlinin talenat zapazio sam kada je pre tri godine pevala u Gračanici na "Carskim glasovima". Tada sam čuo koliko je talentovana, a sada budući da pohađa našu Muzičku školu mogu reći da je ova devojčica neverovatna, jer sve što joj se zada odradi marljivo, trudi se vežba - ističe Nemanja Đorđević, profesor klavira u pomenutoj školi.

Pavlina kaže da voli da igra fudbal, svira klavir, ali pre svega da se u dvorištu crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu igra sa drugarima. Nada se da nikada neće morati da napusti ovo metohijsko mesto, a osim ostanka njene porodice i komšija, Pavlina se nada i povratku raseljenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)