MILION EVRA ZA ZAMENU STOLARIJE: Čačak ulaže ogromna sredstva u poboljšanje energetske efikasnosti

V. ILIĆ

01. 02. 2022. u 13:50

U POBOLjŠANjE energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije u domaćinstvima i postavljanje solarnih panela ove godine će u Čačku biti uloženo skoro milion evra.

МИЛИОН ЕВРА ЗА ЗАМЕНУ СТОЛАРИЈЕ: Чачак улаже огромна средства у побољшање енергетске ефикасности

Foto: V.I.

Ovo je najavio gradonačelnik Milun Todorović, naglasivši da je Čačak od resornog ministarstva najviše obezbedio novca za ovu namenu od svih lokalnih samouprava u Srbiji.

– Grad Čačak će sa dve pozicije izdvojiti 50 miliona, a još toliko ćemo dobiti i od države. Mislimo da je to veliki obuhvat od 100 miliona za sve zainteresovane građane. Treba podsetiti da će biti izdvojeno i 10 miliona dinara za ugradnju solarnih panela. Dakle, ove godine skoro milion evra će biti uloženo u poboljšanje energetske efikasnosti u Čačku – rekao je Todorović.

On je dodao da će pravo učešća na konkursu imati svi građani, po kriterijumima koje će utvrditi Ministarstvo energetike.

– Svakako da u startu niko neće biti izopšten. Videćemo da li će prednost imati socijalno ugroženi ili možda vlasnici starijih stambenih objekata. Pre javnog poziva sasvim izvesno će biti utvrđeni kristalno jasni kriterijumi u vezi s tim da li neko može ili ne može da učestvuje na konkursu. Nema sumnje da će biti širok obuhvat stanovništva – naveo je prvi čovek Čačka.

Kako je zaključio, najpre će uslediti konkurs za izvođača radova, a potom i konkurs za zainteresovane građane koji budu želeli da zamene stolariju u stanovima i kućama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna