MILOŠEV PLAČ OŽIVEO SELO: Posle duže od decenije, novorođenče stiglo u zabit Čagrovac na Suvoj planini

D. ALIHODžIĆ

28. 01. 2022. u 07:39

ZABAČENO i gotovo opustelo suvoplaninsko selo Čagrovac bogatije je za još jednog stanovnika, jer su Irena Mitić (18) i njen nevenčani suprug Martin Osmanović (21) dobili sina - Miloša.

МИЛОШЕВ ПЛАЧ ОЖИВЕО СЕЛО: После дуже од деценије, новорођенче стигло у забит Чагровац  на Сувој планини

Irena i Martin sa bebom / Foto D. Alihodžić

Beba je prevremeno rođena 22. decembra prošle godine, pa sada ima samo samo 1.900 grama, ali je zdrava, pa su roditelji presrećni, a matičarka Suzana Savić posebno naglašava da je ovde ovo prva prinova posle duže od decenije.

A, radost u Osmanovićima je nemerljiva i miljenik svih raste u domu podno Suve planine koji su dobili zahvaljujući baki Gorici koja je readmisijom vraćena iz Nemačke, pa su joj humanitarne organizacije obezbedile krov nad glavom upravo u Čagrovcu.

- Jedva smo se skućili, bilo je problema da nas domaći prihvate jer smo jedina romska porodica u selu. Nije bilo lako ni da dobijemo priključak za vodu, ali su se dobri ljudi angažovali i uskoro bi to trebalo da bude rešeno - veli Gorica Osmanović, zahvalna Patronažnoj službi koja ih redovno posećuje, iako žive u zabiti.

U međuvremenu, mlada majka Irena bebu, koju je rodila u osmom mesecu trudnoće, ne ispušta iz naručja i zadovoljna je kako napreduje. Deda Miroljub još ne sme da je uzme u ruke, ali je zadužen za sušenje Miloševih benkica...

OGREV

OSMANOVIĆI su vredni i ne čekaju milostinju, ali priznaju da nisu uspeli da obezbede dovoljno ogreva. Srećom, predsednik Opštine u Gadžinom Hanu Milisav Filipović kaže da lokalna samouprava neće dozvoliti da bebi bude hladno...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju