OD 97 NOVOZARAŽENIH 27 DECE: Korona presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

17. 01. 2022. u 17:45

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu ni danas, srećom, ne beleži ni jedan smrtni slučaj, kao ni povećani broj pacijenata u njoj.

ОД 97 НОВОЗАРАЖЕНИХ 27 ДЕЦЕ: Корона пресек за Горњи Милановац

Foto: M. B.

- U toj „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, i dalje lečimo isti broj pacijenata, ukupno osam, kao i juče i prekjuče. Kod njih sedam potvrđen je virus korona,  jedan ima negativne rezultate testa. Ni tokom minula 24 sata, nije bilo prijema osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, ni otpusta na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas potvrđuje, da je na zarazu od kovida-19 registrovano još 97 lica, među njima i 27 dece. Inače, gužve pacijenata, koji čekaju preglede, pred Kovid ambulantama te ustanove, ni danas nažalost nisu smanjene.

- Juče, 16. januara, ukupno je pregledano 296 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 71 dete – potvrdila je ta medicinska ustanova.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.296. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 3.859, od kojih 545 dece.

BONUS VIDEO - Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!