PRAVO GLASA IMA 107.272 GRAĐANA KRUŠEVCA: Posebna procedura za nemoćno ili sprečeno lice

S. Babović

14. 01. 2022. u 15:38

PRAVO da glasa o Aktu o promeni Ustava Republike Srbije 16.januara ima 107.272 građana Kruševca,a u Gradskoj izbornoj komisiji navode da glasač, koji nije u mogućnosti da se izjasni na jednom od 132 predviđena glasačka mesta,to može učiniti i kroz posebnu, unapred najavljenu proceduru.

ПРАВО ГЛАСА ИМА 107.272 ГРАЂАНА КРУШЕВЦА: Посебна процедура за немоћно или спречено лице

Foto: S. Babović

Glasanje na poseban način omogućeno je nemoćnim i sprečenim licima.Taj status,kako se podseća, imaju osobe sa invaliditetom,nemoćna stara lica ili lica, koja iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu na glasačko mesto, što podrazumeva i kovid pozitivno lice.

 -O nemogućnosti i sprečenosti da glasa na glasačkom mestu građanin može da obavesti Gradsku izbornu komisije grada Kruševcadanas i sutra sve do 20 sati i u nedelju do 11 sati pozivom na telefone 037/414-753 i 037/414-736,dok se u nedelju građanin može javiti i glasačkom odboru na svom glasačkom mestu takođe do 11 sati, putem lica koje samo odabere-predočeno je danas popodne u GIK-u.-Prilikom prijavljivanja, glasač treba da navede ime i prezime, JMBG, adresu i prebivalište i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na glasačkom mestu.

Ova procedura se realizuje samo na području koje obuhvata glasačko mesto na kome glasač glasa.Za sada su se o referendumu na nivou gradskih odbora,zvanično,mimo objava na društvenim medijima, u Kruševcu izjasnili SNS i SRS. U taboru naprednjaka su na vanrednoj konferenciji za medije pozvali glasače da podrže predložene promene,dok su iz GrO SRS pozvali glasače da na referendumu zaokruže „ne“.

BONUS VIDEO:

15. DAN POTRAGE ZA MATEJOM PERIŠEM: Potrazi se pridružio ministar Vulin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“