ČAK 45 POTENCIJALNIH PLIVAČA: Za Krst časni u Vršcu plivaće mnogo novajlija

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 01. 2022. u 18:48

ZA bogojavljensko plivanje za Krst časni u Vršcu prijavilo se čak 45 muškaraca i žena, među kojima je mnogo onih koji će prvi put učestvovati u tom viteškom činu.

ЧАК 45 ПОТЕНЦИЈАЛНИХ ПЛИВАЧА: За Крст часни у Вршцу пливаће много новајлија

J.J.Baljak

Sve su to, zasada, samo potencijalni učesnici. Konačan broj će se znati tek nakon što budu dobijeni rezultati zdravstvenih pregleda, koji će biti urađeni tokom ove sedmice.

Organizatori jubilarnog desetog plivanja za Krst časni, uz blagoslov episkopa banatskog vladike Nikanora, pozivaju sugrađane da 19. januara, na Bogojavljenje, budu podrška plivačima na Gradskom jezeru, ali i da prethodno dođu na liturgiju i da učestvuju u litiji.

Program će biti isti kao i prethodnih devet godina – najpre će biti obavljena tradicionalna Arhijerejska liturgija u Sabornom hramu, nakon koje crkvena litija kreće ulicama grada do Gradskog jezera.

Nakon takmičarskog plivanja, biće upriličena dodela nagrada svim učesnicima manifestacije, uz prigodan kulturno-umetnički program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)