RADE OD PUTEVA DO BIOSKOPA: U Rekovcu uređen Dom kulture, na redu Dom zdravlja, u planu brojni projekti

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 01. 2022. u 08:25

GODIŠNjE izvršenje budžeta opštine Rekovac u prošloj godini je između 370 i 380 miliona dinara, a zahvaljujući ispunjenim obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvu za nedovoljno razvijene opštine i sredstvima iz lokalne kase, u putnu infrastrukturu uloženo je 400 miliona dinara.

РАДЕ ОД ПУТЕВА ДО БИОСКОПА: У Рековцу уређен Дом културе, на реду Дом здравља, у плану бројни пројекти

Asfaltiranje Put u Kavadaru, Foto SO Rekovac

Tako je Rekovac dobio 14 kilometara novog puta, a preduzeće "Putevi Srbije" saniralo je klizište između Komarana i Motrića.

Sve ovo navodi Aleksandar Đorđević, prvi čovek Rekovca, ističući da je decembra prošle godine Opština dobila i 30 miliona dinara iz budžetskih rezervi za plaćanje dugova iz prethodnog perioda.

- Renoviran je Dom kulture, a raspisaćemo javnu nabavku za kupovinu opreme za bioskop, za koju je ministarka kulture i informisanja Maja Gojković obećala 1.700.000 dinara. OŠ "Dušan Popović" u Dragovu rekonstruisana je zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Od Ministarstva omladine i sporta dobili smo 1.200.000 dinara za izgradnju košarkaškog terena u dvorištu OŠ "Svetozar Marković", a iz sopstvenih sredstava izdvojili smo 400.000 dinara. Očekuje nas rekonstrukcija škola u Loćiki, Belušiću i Dragovu - kaže Đorđević.

Aleksandar Đorđević, Foto Z. Gligorijević

Za svako novorođeno dete opština daje 100.000 dinara, za sklopljeni brak 20.000 dinara, a svakoj nezaposlenoj trudnici po pet hiljada mesečno godinu dana posle porođaja. Svako treće dete u porodici ima besplatnu užinu u školi i smeštaj, a besplatan je i smeštaj u domu za učenike prve godine srednje škole.

- Očekuje nas kompletna rekonstrukcija Doma zdravlja, adaptacija seoskih domova kulture, izgradnja sedam kilometara kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Kako je predsednik Vučić obećao da će dovesti velikog investitora, nadamo se da ćemo ove godine zaposliti oko 150 ljudi - navodi Đorđević.

Rekonstruisan Dom kulture, Foto SO Rekovac

BESPLATNO

PROSEČNA starost stanovništva Levča je nešto preko 50 godina. Zbog toga će Opština Rekovac uskoro doneti odluku da penzioneri ubuduće ne plaćaju kartu za autobuski prevoz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna