JEFTINIJE DO ENERGIJE: Skupština Vranja usvojila odluku o gradni solarne elektrane

Tanjug

29. 12. 2021. u 23:55

ODBORNICI Skupštine Vranja usvojili su danas Odluku o prihodima Vranja i opštine Vranjska Banja u 2022. godini, kao i programe poslovanja javnih preduzeća, gradskih obrazovnih i kulturnih, sportskih i turističkih ustanova.

ЈЕФТИНИЈЕ ДО ЕНЕРГИЈЕ: Скупштина Врања усвојила одлуку о градни соларне електране

Foto: EPA

Usvojena je i odluka o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, koji se odnosi na izgradnju solarne elektrane, korišćenje obnovljivih izvora energije i upotrebu energetski efikasnih tehnologija sa elementima koncesije.

Kako je navedeno na gradskom sajtu, gradonačelnik Slobodan Milenković je istakao da je potencijalni investitor zainteresovan za izgradnju solarne elektrane snage 18 MW u industrijskoj zoni Bunuševac.

- Ustupanjem na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, koje nije pogodno za drugi vid izgradnje, grad dugoročno obezbeđuje prihod u vidu koncesione naknade. Od velikog je značaja što će se za potrebe izgradnje i rada ovog objekta otvoriti nova radna mesta - rekao je Milenković.

Dodao je da će se realizacijom ovog projekta uskladiti propisi Vranja sa propisima Evropske unije koji promovišu zelenu energiju i da će Vranje biti prepoznatljivo na zelenoj karti EU.

Prema njegovim rečima, na ovaj način će se smanjiti upotreba fosilnih goriva i povećati korišćenje obnovljivih izvora energije, što će doprineti zaštiti životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna