SLATKIŠI, IGRAČKE, GARDEROBA: Crveni krst Paraćin počeo podelu prazničnih paketića

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 12. 2021. u 15:29

Raspodela 400 paketa završava se 27. januara, na Svetog Savu

СЛАТКИШИ, ИГРАЧКЕ, ГАРДЕРОБА: Црвени крст Параћин почео поделу празничних пакетића

Foto: CK Paraćin

PODELOM novogodišnjih paketića u Dnevnom centru za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, kao i učenicima specijalnog odeljenja OŠ „Stevan Jakovljević“, paraćinski Crveni krst danas je počeo finalizaciju svoje akcije „Jedan paketić-mnogo ljubavi“ u kojoj mališanima iz osetljivih društvenih grupa daruje praznične pakete.

Foto: CK Paraćin

 Danas i sutra paketiće će dobiti i deca korisnika Narodne kuhinje. Paketi su različitog sadržaja u zavisnosti od uzrasta korisnika, pa mališani do deset godina dobijaju najviše konditorske proizvode, druge slatkiše i igračke, dok se stariji  - do 17 godina, raduju novoj odeći i obući.

Kako saznajemo u Crvenom krstu, podela paketića nastavlja se za Božić i trajaće do 27. januara, odnosno do Svetog Save. Biće podeljeno oko 400 paketa različitog sadržaja.

 Pored Opštine Paraćin, najveći donatori ove akcije su bile firme „Paraćinka“ i „Bahus“, SZR „Joca“, učenici Ekonomsko-trgovinske škole, kao i sami građani paraćinske opštine u saradnji sa Kompanijom „Lidl“. Donirano je preko dve tona hrane korisnicima Narodne kuhinje koju će koristiti tokom predstojećih praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)