BOGAT PROGRAM DOČEKA U PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: Tehno u „Teslinoj svetlosnoj galeriji“

S. B.

29. 12. 2021. u 19:37

DOČEK u Novom Sadu, kao uvertira u godinu u kojoj taj grad nosi titulu Evropske prestonice kulture, počeće simbolično u 20.22 časa kod mosta Duga, premijerom predstave „Tesla izumetnik“, Nebojše Bradića u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta u koju će neposredno biti uključeni i gledaoci.

БОГАТ ПРОГРАМ ДОЧЕКА У ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ: Техно у „Теслиној светлосној галерији“

V.Veličković

Naime, publika će se priključiti i sa akterima predstave formirati povorku preko mosta, koji će tom prilikom zajedno osvetliti i prošetati do Podgrađa za start centralnog programa ispred Beogradske kapije, gde u 21 čas počinje svečano otvaranje „Tesline svetlosne galerije“.

Reč je o programu koji je inspirisan delom Nikole Tesle, prvog počasnog građanina Novog Sada, i koji sadrži jedinstvene svetlosne instalacije, vizuelne efekte i performanse multimedijalnih umetnika. To će, po najavama organizatora upriličiti potpuno nov ambijent Podgrađa Petrovaradinske tvrđave i slobodan pristup binama i sceni, jer je ulaz na manifestaciju besplatan.

Posle ceremonije otvaranja, očekuje se da će, kako potvrđuje Milana Milovanov iz organizacionog tima, prvi koncerti početi između 21.45 i 22 časa.

Na Trgu prote Mihaldžića najpre će krenuti austrijski trio Elektro Guzzi čije je stvaralaštvo namenjeno ljubiteljima minimala i tehna a u isto vreme u Štrosmajerovoj ulici startovaće i veoma dobro poznati Kanda, Kodža i Nebojša. Na glavnoj bini ispred Beogradske kapije nastupiće DJ Dark Angel – Senada Sevlić, poznata po sjajnoj atmosferi.

U 23 časa u Štrosmajerovoj, predstaviće se Skaj Vikler- Đorđe Miljenović reper koji uveseljava, a na Trgu Prote Mihaldžića u 23.45 časova u Novu godinu uvešće Niplepeople, misteriozni hrvatski elektropop duet pod maskama. Na glavnoj bini kod Beogradske kapije će pioniri tehnna u Srbiji, Noise Desttruction a njihova svirka počeće u 23.15 časova.

Za „reprizu“, 1. januara na glavnoj bini kod Beogradske kapije 21 čas nastupiće Minilinija, domaći bend sastavljen od muzičara iz drugih domaćih bendova koji se predstavljaju jedinstven spoj elektro i živih rok zvukova. Za njima, u 23 časa na programu je Kruder & Dorfmeister duet iz Austrije takođe pioniri tehna.


 


 


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)