OBRAZOVANJE U SRBIJI IDE DOBRIM PUTEM: Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu

S. B.

28. 12. 2021. u 19:22

U AMFITEATRU Rektorata Univerziteta u Novom Sadu danas je, uz ocenu da obrazovanje u Srbiji ide dobrim putem što potvrđuju „šampioni u učenju i znanju“, profesor dr Dejan Madić, rektor univerziteta , uručio nagrade najboljim studentima.

ОБРАЗОВАЊЕ У СРБИЈИ ИДЕ ДОБРИМ ПУТЕМ: Награђени најбољи студенти Универзитета у Новом Саду

N.Karlić

Po odluci Senata, laureat nagrade „Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu“ je Trivko Kukolj (23), koji je sa prosečnom ocenom 10 završio osnovne akademske studije Fizika – Istraživački modul, na Prirodno-matematičkom fakultetu a trenutno je na master studijama u Izraelu. Priznanje u njegovo ime primila je sestra Đurđina u pratnji roditelja, Mire i Ranka.

- Naš sin Trivko je završio fiziku za tri godine, dobitnik je „Pupinove nagrade“ i postao je član Matice srpske a inače je veoma vredan i skroman momak, istrajan i uporan u svemu čim se bavi. Ponosni smo i srećni za krunu njegovog dosadašnjeg rada - rekla je majka Mira.

Studenti generacije sa prosekom ocena 10 su Nikola Goleš sa PMF-a, Sandra Šlegl, sa Fakulteta tehničkih nauka, Reka Korhec sa Ekonomskog fakulteta u Subotici, Milica Stolica sa Filozofskog fakulteta, Ivana Govorčin sa Akademije umetnosti i Isidora Semnic sa Medicinskog fakulteta.

- Sticanje znanja donosi kamatu i nagrada za osnovne studije nije kraj, nego početak novog perioda dokazivanja u realnom životu - rekla je Reka Korhec u maniru svoje ekonomske struke.

Uručena su i priznanja za vrhunske rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima Andreju Balažu i Ivi Dimitrijević, studentima Akademije umetnosti.

- Čast mi je što sam primila veliko priznanje za moj rad i trud i rezultate ostvarene na takmičenjima u Belorusiji i Ukrajini - kaže Iva Dimitrijević (21), umetnica na harfi, sada na master studijema.

Nikola Goleš, sa PMF-a, nagradu doživljava kao priznanje profesora koji su ga vaspitali u naučnom smislu. 

- Nastavljam dalje na masteru istraživanja u oblasti fuzije, što je bitno za spas naše planete - kaže Nikola Goleš, sa PMF-a, dok njegova koleginica, Sandra Šlegl, arhitekta, nagradu prihvata kao podsticaj za buduće usavršavanje.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)