NAJVIŠE PRIZNANJE GRADA KIKINDE: Medicinskoj sestri Milici Isakov, među dobitnicima još sedam žena

Рада Шегрт
Rada Šegrt

24. 12. 2021. u 20:57

KOMISIJA za dodelu gradskih priznnaja odlučila je da Nagradu grada Kikinde, kao najviše proznanje, za ovu godinu dobije Milica Isakov, glavna medicinska sestra na Infektivnom i Covid odeljenju Opšte bolnice Kikinda.

НАЈВИШЕ ПРИЗНАЊЕ ГРАДА КИКИНДЕ: Медицинској сестри Милици Исаков, међу добитницима још седам жена

Foto: R. Šegrt

Ova iskusna i medicinska radnica nagrađena je za doprinos očuvanju zdravlja građana Kikinde i požrtvovan rad sa pacijentima.

Danas je saopšteno da je priznanje grada Kikinde za razvoj sporta posthumno dodeljeno Petru Čongradinu, za nemerljiv doprinos razvoju sporta, posebno atletike, kroz rad sa generacijama mladih sportista.

Priznanje u oblasti obrazovanja „dr Pavle Kenđelac“ odlazi u OŠ “Sveti Sava” u ruke nastavnika Gordane Rackov i Arpada Pastora, za doprinos razvoju vaspitno-obrazovnog rada, jer su autori najboljeg evropskog udžbenika za prvi razred osnovne škole.

U oblasti kulture priznanje „Jovan Ćirilov“ dobija prof. dr Biljana Jeremić, profesorka muzike i dirigentica, za izuzetan doprinos razvoju kulture i dugogodišnji horski i pedagoški rad. Za višegodišnji rad u zdravstva „Dr Ranko Petrović“ nagrađena je Fanka Sekulin, popularna Fanči, babica u penziji , zaslužna za odgajanje generacija Kikinđana.

U oblasti sporta priznanje „Nika Mirkov“ ove godine dobija troje sportista: košarkašica Dajana Butulija, strelac Duško Petrov i strelkinja Brankica Zarić, svi za izuzetne rezultate i promociju svog grada.

U oblasti privrede i preduzetništva nagradu „Stefan Bon“ dobija ikonopisac Sandra Stanković, za doprinos razvoju ženskog preduzetništva i negovanje tradicije starih zanata.

Za postignuća u privredi i preduzetništvu priznanje „Stefan Bon“ dodeljeno je Dejanu Ćiriću, za doprinos razvoju privatnog preduzetništva. Za humanitarni i dobrotvorni rad priznanje „Melanija Nikolić Gaičić“ dobili su vlasnici “Ami radija” Slađana i Jovica Batanski, a za herojstvo i humanost nagrađen je vatrogasac-spasilac Aleksadar Taleski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene